ponedjeljak, 29. listopada 2012.

Palačinke s višnjama...

 

Sastojci

  • Umak

  •   sok od višnje ( može iz kompota )
  •  125 g margarina ili neslanog maslaca
  •  30 g šećera
  • Palačinke

  •  125 g brašna
  •  malo soli
  •  1 jaje
  •  žlica ulja
  •  300 ml mlijeka

Priprema

  1. pripremite tijesto za palačinke: stavite brašno i sol u zdjelu, pomješajte ulje, jaja i mlijeko i ulijte u brašno. Trebali bi dobiti prilično rijetko tijesto. 
     
  2. Ispecite palačinke i izvadite ih na tanjur. 
     
  3. Pripremite umak od višanja: Stavite sok od višanja, maslac i šećer u veliku tavu, pa kuhajte 5 minuta. 
     
  4. Položite jednu palačinku u tavu, prekrijte umakom, pa ju presavijte popola, pa opet popola. 
     
  5. Isto ponovite i sa ostalim palačinkama. 
     
  6. Poslužite vruće

Posluživanje

U originalu, ove palačinke bi se trebale jos politi sa flambiranim umakom od likera od višanja i konjakom, ali ja sam radila bez toga. Isto tako ovo možete napraviti i od naranči. Sve je isto, stavite sok od 2 naranče i malo više šećera. Poslužite odmah ukrašeno preostalim umakom i par višanja, koje možete i staviti u palačinke.
U slast!


Palačinke Suzette

Nema komentara:

Objavi komentar