Sastojci
Priprema
-
pripremite tijesto za palačinke: stavite brašno i sol u zdjelu, pomješajte ulje, jaja i mlijeko i ulijte u brašno. Trebali bi dobiti prilično rijetko tijesto.
-
Ispecite palačinke i izvadite ih na tanjur.
-
Pripremite umak od višanja: Stavite sok od višanja, maslac i šećer u veliku tavu, pa kuhajte 5 minuta.
-
Položite jednu palačinku u tavu, prekrijte umakom, pa ju presavijte popola, pa opet popola.
-
Isto ponovite i sa ostalim palačinkama.
-
Poslužite vruće
Posluživanje
U originalu, ove palačinke bi se trebale jos politi sa flambiranim umakom od likera od višanja i konjakom, ali ja sam radila bez toga. Isto tako ovo možete napraviti i od naranči. Sve je isto, stavite sok od 2 naranče i malo više šećera. Poslužite odmah ukrašeno preostalim umakom i par višanja, koje možete i staviti u palačinke.U slast!

Nema komentara:
Objavi komentar