1
Namastite kalup za tortu promjera 25 cm i lagano ga pobrašnite.
Istresite višak brašna. Dobro izmiksajte šećer i maslac, dodajući jedan
po jedan žumanjak.
2
Miksajte sve dok se šećer više ne osjeća. Rastopite čokoladu i ostavite
je da se malo ohladi. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg.
3
U smjesu od žumanjaka ručno dodajte lješnjake, kakao i rastopljenu
čokoladu te na kraju snijeg (nježno, tako da ne splasne, miješajte samo u
jednom smjeru).
4
Pecite na 180°C 40 minuta, pustite da se ohladi i potom izrežite
tijesto na dva sloja. Za kremu istucite vrhnje u čvrst šlag pa mu lagano
ručno primiješajte mascarpone i sve ostale sastojke.
5
Kad se tijesto ohladilo, složite tortu. Na prvi dio tijesta namažite
pola kreme, zatim prekrijte drugim dijelom tijesta i premažite ostatkom
kreme. Ukrasite jagodama.
Nema komentara:
Objavi komentar