ponedjeljak, 29. listopada 2012.

Torta od čokolade,mascarponea i jagoda

  • Tijesto:
  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 100 g popečenih mljevenih lješnjaka
  • 2-3 žlice kakaa
  • 100 g čokolade
  • Krema:
  • 225 g vrhnja
  • 500 g mascarponea
  • 75 g smeđeg šećera
  • 200 g naribane bijele čokolade
  • 1 šećer s burbon vanilijom
  • Za ukrašavanje:
  • 250 g jagoda

Priprema

  • 1
    Namastite kalup za tortu promjera 25 cm i lagano ga pobrašnite. Istresite višak brašna. Dobro izmiksajte šećer i maslac, dodajući jedan po jedan žumanjak.
  • 2
    Miksajte sve dok se šećer više ne osjeća. Rastopite čokoladu i ostavite je da se malo ohladi. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg.
  • 3
    U smjesu od žumanjaka ručno dodajte lješnjake, kakao i rastopljenu čokoladu te na kraju snijeg (nježno, tako da ne splasne, miješajte samo u jednom smjeru).
  • 4
    Pecite na 180°C 40 minuta, pustite da se ohladi i potom izrežite tijesto na dva sloja. Za kremu istucite vrhnje u čvrst šlag pa mu lagano ručno primiješajte mascarpone i sve ostale sastojke.
  • 5
    Kad se tijesto ohladilo, složite tortu. Na prvi dio tijesta namažite pola kreme, zatim prekrijte drugim dijelom tijesta i premažite ostatkom kreme. Ukrasite jagodama.
     
     
    jagode5-180512

Nema komentara:

Objavi komentar