petak, 2. studenoga 2012.

Cheesecake (torta od sira - za one koji ne znaju engleski jezik!)

 

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Sameljite kekse, pomiješajte ih sa šećerom, cimetom i tekućim putrom, te smjesu utisnite u dno kalupa promjera 26 cm i pecite na 200 stupnjeva 5 minuta.
  2. 2
    Na dno pećnice stavite foliju jer će vjerojatno kapati kroz kalup kad dođe smjesa od sira ili obložite kalup papirom za pečenje.
  3. 3
    Krem sir malo izmiksajte da se razbiju grudice, dodajte mu jaja,šećer i limunov sok, još malo miksajte.Nemojte se prepasti, smjesa je jaaako tekuća.Izlijte po keksima i pecite 20 minuta na 170 stupnjeva.Kod slabijih pećnica može se produžiti vrijeme pečenja na 35 minuta,ništa se loše neće dogoditi.
  4. 4
    Kiselo vrhnje umutite sa šećerom i vanili šećerom, prelijte preko kolača i vratite u pećnicu, zagrijanu od prethodnog pečenja, ali ugašenu na još 5 minuta.
  5. 5
    Kada se kolač ohladi na sobnu temperaturu stavite ga u hladnjak na 7-8 sati,što više odstoji bit će bolji! Kalup ćete skinuti tek nakon hlađenja u hladnjaku, znači najvjerojatnije drugi dan.
     
  6. Dobar tek!! :))
Cheesecake by Vanja

2 komentara:

  1. hahahaaha... supp je naziv - ''za one koje ne znaju engleski jezik''... samo pazi,neki bi se mogli uvrijedit...
    ugl.. Cheesecake je jednostavno NEPOGRJEŠIV IZBOR! :) nema se tu šta fait... vidim da i ti koristiš Digestive...to i ja koristin.. a jesi li probala sa Grancerale?
    Pozz :)

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala.. ne brini, neće se nitko naljutiti! ja im samo pomažem! :P
    istina,nepogrješivo.. uvik koristim Digestive, jos nisam Grancerale!
    ali mogla bi probat sljedeći put kad budem radila! ''javit cu ti'' kako je! :))

    OdgovoriIzbriši