-
1
Sameljite kekse, pomiješajte ih sa šećerom,
cimetom i tekućim putrom, te smjesu utisnite u dno kalupa promjera 26 cm
i pecite na 200 stupnjeva 5 minuta.
-
2
Na dno pećnice stavite foliju jer će
vjerojatno kapati kroz kalup kad dođe smjesa od sira ili obložite kalup
papirom za pečenje.
-
3
Krem sir malo izmiksajte da se razbiju
grudice, dodajte mu jaja,šećer i limunov sok, još malo miksajte.Nemojte
se prepasti, smjesa je jaaako tekuća.Izlijte po keksima i pecite 20
minuta na 170 stupnjeva.Kod slabijih pećnica može se produžiti vrijeme
pečenja na 35 minuta,ništa se loše neće dogoditi.
-
4
Kiselo vrhnje umutite sa šećerom i vanili
šećerom, prelijte preko kolača i vratite u pećnicu, zagrijanu od
prethodnog pečenja, ali ugašenu na još 5 minuta.
-
5
Kada se kolač ohladi na sobnu temperaturu
stavite ga u hladnjak na 7-8 sati,što više odstoji bit će bolji! Kalup
ćete skinuti tek nakon hlađenja u hladnjaku, znači najvjerojatnije drugi
dan.
- Dobar tek!! :))
hahahaaha... supp je naziv - ''za one koje ne znaju engleski jezik''... samo pazi,neki bi se mogli uvrijedit...
OdgovoriIzbrišiugl.. Cheesecake je jednostavno NEPOGRJEŠIV IZBOR! :) nema se tu šta fait... vidim da i ti koristiš Digestive...to i ja koristin.. a jesi li probala sa Grancerale?
Pozz :)
hvala.. ne brini, neće se nitko naljutiti! ja im samo pomažem! :P
OdgovoriIzbrišiistina,nepogrješivo.. uvik koristim Digestive, jos nisam Grancerale!
ali mogla bi probat sljedeći put kad budem radila! ''javit cu ti'' kako je! :))