nedjelja, 4. studenoga 2012.

Salata od hobotnice (dalmatinski/moj način)

Sastojci

za 4 osobe
  •   hobotnica = 1kg
  •  5 žlica vinskog octa
  •  6 žlica maslinova ulja
  •  3 češnja češnjaka
  •  2 glavice manjeg luka
  •  1 žlica Vegete
  •   papar
  •  4 listića bosiljka

    Priprema

    1. 1
      Operite hobotnicu. Prianjaljke temeljito očistite od pijeska. Luk narežite na kockice, a češnjak nasjeckajte.
    2. 2
      U hladnu vodu stavite hobotnicu i kuhajte dok voda zavri pa posolite.
    3. 3
      Kuhanu hobotnicu ocijedite (sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala), narežite na komadiće, dodajte luk i prelijte uljem.
    4. 4
      U posebnu posudu stavite sačuvanu vodu od kuhanja, vinski ocat i Vegetu, kratko prokuhajte, dodajte bosiljak, češnjak i popaprite.
    5. Tako pripremljenom marinadom prelijte hobotnicu i dobro izmiješajte. 
      6. 6 Ukrasite čime god hoćete ;)
       
       
       


Nema komentara:

Objavi komentar