Sastojci
- za 4 osobe
- hobotnica = 1kg
- 5 žlica vinskog octa
- 6 žlica maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka
- 2 glavice manjeg luka
- 1 žlica Vegete
- papar
-
4 listića bosiljka
Priprema
-
1
Operite hobotnicu. Prianjaljke temeljito očistite od pijeska. Luk narežite na kockice, a češnjak nasjeckajte.
-
2
U hladnu vodu stavite hobotnicu i kuhajte dok voda zavri pa posolite.
-
3
Kuhanu hobotnicu ocijedite (sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala), narežite na komadiće, dodajte luk i prelijte uljem.
-
4
U posebnu posudu stavite sačuvanu vodu od kuhanja, vinski ocat i Vegetu, kratko prokuhajte, dodajte bosiljak, češnjak i popaprite.
-
5
Tako pripremljenom marinadom prelijte hobotnicu i dobro izmiješajte.6. 6 Ukrasite čime god hoćete ;)
-
1
Nema komentara:
Objavi komentar