Jedni ih rade ‘od oka’, drugi se drže samo
provjerenih metoda, treći pak nikad nisu dobili isti rezultat dva puta
zaredom. Ne znamo kojoj palačinkastoj školi vi pripadate, ali imamo tri
trika koja će podignuti bilo koju verziju palačinki. Ako volite mekane,
tanke i slasne palačinke, primijenite ove savjete i odmah se zaputite po
omiljeno punjenje.
Eto.. Nadam se da će te primijeniti ove recepte! I naravno, da će vam biti od koristi!! :)
- Da palačinke ne bi bile premasne, pecite ih u teflonskoj tavi koju ste samo malo prilikom pečenja prve palačinke premazali uljem. (za palačinke à la française umjesto ulja koristite maslac).
- Ako želite lagane i mekane palačinke, dio mlijeka zamijenite vodom ili čak mineralnom vodom. Palačinke neće biti žilave, već lagane poput pahulje.
- Majstori kažu da je najbolje da smjesa za palačinke odleži u hladnjaku nekoliko sati prije korištenja. Ako želite slasne palačinke navečer, najbolje je da smjesu napravite već popodne.
Eto.. Nadam se da će te primijeniti ove recepte! I naravno, da će vam biti od koristi!! :)
umjesto mineralne možete i pivo!
OdgovoriIzbriši