subota, 3. studenoga 2012.

Tjestenina s mozzarellom i rajčicama / manistra s mozzarellom i pomama

Sastojci

  •  35 dkg tjestenina
  •  30 dkg mozzarelle (kupim onu koja već ima začina, ali možete i običnu)
  •  50 dkg malih rajčica
  •  10 dkg crnih maslina
  •  1 luk
  •  4 žlice maslinovog ulja
  •   bosiljak (a može i druge začine koje volite uz ovakvu vrstu tijesta)
  •   sol i papar

    Priprema

  • 1
    ogulite luk, narežite ga na kriške; operite rajčice, osušite i narežite na komadiće; mozzarellu nasjeckajte na kockice; maslinama izvadite koštice (ja kupim one bez koštica da skratim posao)
  • 2
    luk popržite na ulju, ubacite unutra rajčice (kratko tek toliko da popuste malo i puste sokić)
  • 3
    u veću zdjelu stavite taj luk i rajčice, dodate mozzarellu i nasjeckane masline; pažljivo promiješajte; dodajte sol i papar, a može i neke druge začine (stavim, primjerice, vlasac, peršun, bosiljak)
  • 4
    skuhajte tjesteninu, ocijedite da bude al dente i odmah promiješajte s tim umakom pa pospite s bosiljkom 
     
    Tjestenina s mozzarellom i rajčicama na brzo, jeftino i fino!

Nema komentara:

Objavi komentar