-
35 dkg
tjestenina
-
30 dkg
mozzarelle (kupim onu koja već ima začina, ali možete i običnu)
-
50 dkg
malih rajčica
-
10 dkg
crnih maslina
-
1
luk
-
4
žlice maslinovog ulja
-
bosiljak (a može i druge začine koje volite uz ovakvu vrstu tijesta)
-
sol i papar
Priprema
-
1
ogulite luk, narežite ga na kriške; operite
rajčice, osušite i narežite na komadiće; mozzarellu nasjeckajte na
kockice; maslinama izvadite koštice (ja kupim one bez koštica da skratim
posao)
-
2
luk popržite na ulju, ubacite unutra rajčice (kratko tek toliko da popuste malo i puste sokić)
-
3
u veću zdjelu stavite taj luk i rajčice,
dodate mozzarellu i nasjeckane masline; pažljivo promiješajte; dodajte
sol i papar, a može i neke druge začine (stavim, primjerice, vlasac,
peršun, bosiljak)
-
4
skuhajte tjesteninu, ocijedite da bude al
dente i odmah promiješajte s tim umakom pa pospite s bosiljkom
Nema komentara:
Objavi komentar