subota, 3. studenoga 2012.

Tjestenina sa umakom od svježeg sira

Sastojci

  • za tjesteninu

  •   voda
  •   sol
  •   malo ulja
  •  300-400g tjestenine
  • umak

  •  1 puna žlica maslaca
  •  1 češanj češnjaka
  •   sitno sjeckano peršinovo lišće
  •  250 g svježeg sira(može i sa začinskim biljkama)
  •  200-250 ml vrhnja
  •   sol
  •   parmezan
  •   +začinske biljke po želji(vlasac,bosiljak,timijan,muškatni orašćić...)
  •   rajčica kao salata dodatak

    Priprema

    1. 1
      U posoljenoj vodi sa malo ulja skuhati tjesteninu(al dente) te procijediti.
    2. 2
      Dok se tjestenina kuha,otopiti maslac na kojem kratko popržite sitno isjeckan češnjak,a zatim dodate sitno isjeckan peršin i vrhnje.
      Nek kuha oko 3-4 min.Pridodati svježi sir,posoliti te po želji začiniti začinima.Sve na vatri dobro sjediniti.
      Kuhanu tjesteninu ocijedite i primješajte ju vrućem umaku.Pri posluživanju dodajte isjeckanu svježu rajčicu.

      Tjestenina sa svježim sirom
     

Nema komentara:

Objavi komentar