Sastojci
za tjesteninu
- voda
- sol
- malo ulja
- 300-400g tjestenine
umak
- 1 puna žlica maslaca
- 1 češanj češnjaka
- sitno sjeckano peršinovo lišće
- 250 g svježeg sira(može i sa začinskim biljkama)
- 200-250 ml vrhnja
- sol
- parmezan
- +začinske biljke po želji(vlasac,bosiljak,timijan,muškatni orašćić...)
-
rajčica kao salata dodatak
Priprema
-
1
U posoljenoj vodi sa malo ulja skuhati tjesteninu(al dente) te procijediti.
-
2
Dok se tjestenina kuha,otopiti maslac na kojem kratko popržite sitno isjeckan češnjak,a zatim dodate sitno isjeckan peršin i vrhnje.
Nek kuha oko 3-4 min.Pridodati svježi sir,posoliti te po želji začiniti začinima.Sve na vatri dobro sjediniti.
Kuhanu tjesteninu ocijedite i primješajte ju vrućem umaku.Pri posluživanju dodajte isjeckanu svježu rajčicu.
-
1
Nema komentara:
Objavi komentar