petak, 2. studenoga 2012.

Savijača od špinata

Sastojci

  • paketić smrznutog lisnatog tijesta
  • kg mladog špinata
  • 3 žlice maslinova ulja
  • vezica mladog češnjaka
  • 150 g mladog sira
  • 2 jaja
  • sol, papar
  • žličica senfa
  • pola žličice curryja
  • pola šalice krušnih mrvica
  • 50 g pinjola

 Priprema

  • 1
    Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U puno slane vode kratko blanširajte očišćeni špinat. Ocijedite pa usitnite nožem, ali ne presitno. U tavi zagrijte ulje, pa na njega bacite usitnjen mladi češnjak. Zapecite na laganoj vatri pa dodajte špinat. Ugasite vatru.
  • 2
    Ugasite vatru. Špinatu dodajte sir, jaja, senf i mrvice. Sve dobro zamiješajte. Na suhoj tavi popržite pinjole pa i njih dodajte smjesi od špinata. Po želji još začinite.
  • 3
    Lisnato tijesto razvaljajte tanko. Do jedne polo­vice napunite smjesom od špinata pa zarolajte. Izvana savijaču premažite rastop­lje­nim maslacem i pospite krupnom solju. Pecite dok ne postane ravnomjerno rumeno, oko 25 minuta.
  • 4
    Savjet: Ova je savijača idealan brzi recept za sve ljubitelje zelenja i samoniklog jestivog bilja. Na isti način možete pripremiti mišanciju, divlji radič, izdanke mlade koprive, cikoriju, ili mješavinu samoniklog bilja i špinata ili blitve.
strudl-od-spinata                    Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar