1
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U puno slane vode kratko blanširajte
očišćeni špinat. Ocijedite pa usitnite nožem, ali ne presitno. U tavi
zagrijte ulje, pa na njega bacite usitnjen mladi češnjak. Zapecite na
laganoj vatri pa dodajte špinat. Ugasite vatru.
2
Ugasite vatru. Špinatu dodajte sir, jaja, senf i mrvice. Sve dobro
zamiješajte. Na suhoj tavi popržite pinjole pa i njih dodajte smjesi od
špinata. Po želji još začinite.
3
Lisnato tijesto razvaljajte tanko. Do jedne polovice napunite smjesom
od špinata pa zarolajte. Izvana savijaču premažite rastopljenim
maslacem i pospite krupnom solju. Pecite dok ne postane ravnomjerno
rumeno, oko 25 minuta.
4
Savjet: Ova je savijača idealan brzi recept za sve ljubitelje zelenja i
samoniklog jestivog bilja. Na isti način možete pripremiti mišanciju,
divlji radič, izdanke mlade koprive, cikoriju, ili mješavinu samoniklog
bilja i špinata ili blitve.
Nema komentara:
Objavi komentar