nedjelja, 4. studenoga 2012.

Krem juha od batata/slatkog krumpira

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  2 veca batata (slatka krumpira)
  •  5 cena cesnjaka
  •  3 žlice maslinovog ulja
  •  10 dl pilece juhe
  •   začini (po vašem ukusu)
  •  10-ak listova bosiljka
  •  150 gr tvrdog sira ribanog (trapist,gauda i sl.)
  •  2 žlice pinjola poprzenih


Priprema

  1. 1
    Krumpir ogulite,operite i isjecite na manje komade,stavite ga u plicu vatrostalnu posudu zajedno sa pet oguljenih cenova cesnjaka (stavite ga u komadu,bez sjeckanja).Prelijte sa maslinovim uljem i lagano izmjesajte
  2. 2
    Pecnicu ugrijte na 225' i pecite krumpir i cesnjak nekih 20-25 min.Cim krumpir pocne dobijati boju na krajevima gotovo je.Promjesajte par puta u toku pecenja.
  3. 3
    Kada ste krumpir izvadili iz pecnice,stavite ga u dublju serpicu,dodajte pilecu juhu i kuhajte oko 15 minuta.Po potrebi dosolite i dodajte biber.
  4. 4
    Sada uzmite stapni mikser i usitnite sve da dobijete finu glatku,krem juhu u koju cete dodati naribani sir i sitno sjeckan bosiljak.Pustite da prokuha da se sir otopi i sipajte u tople zdjelice.Pinjole proprzite lagano na suhoj tavi,da dobiju boju i pospite ih po juhi,dodajte jos sjeckanog bosiljka i posluzite!


    Krem juha od batata!

Nema komentara:

Objavi komentar