Sastojci
- Broj osoba:
- 2 veca batata (slatka krumpira)
- 5 cena cesnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 10 dl pilece juhe
- začini (po vašem ukusu)
- 10-ak listova bosiljka
- 150 gr tvrdog sira ribanog (trapist,gauda i sl.)
- 2 žlice pinjola poprzenih
Priprema
-
1
Krumpir ogulite,operite i isjecite na manje komade,stavite ga u plicu vatrostalnu posudu zajedno sa pet oguljenih cenova cesnjaka (stavite ga u komadu,bez sjeckanja).Prelijte sa maslinovim uljem i lagano izmjesajte
-
2
Pecnicu ugrijte na 225' i pecite krumpir i cesnjak nekih 20-25 min.Cim krumpir pocne dobijati boju na krajevima gotovo je.Promjesajte par puta u toku pecenja.
-
3
Kada ste krumpir izvadili iz pecnice,stavite ga u dublju serpicu,dodajte pilecu juhu i kuhajte oko 15 minuta.Po potrebi dosolite i dodajte biber.
-
4
Sada uzmite stapni mikser i usitnite sve da dobijete finu glatku,krem juhu u koju cete dodati naribani sir i sitno sjeckan bosiljak.Pustite da prokuha da se sir otopi i sipajte u tople zdjelice.Pinjole proprzite lagano na suhoj tavi,da dobiju boju i pospite ih po juhi,dodajte jos sjeckanog bosiljka i posluzite!
Nema komentara:
Objavi komentar