subota, 3. studenoga 2012.

Manistra/tjestenina s tikvicama

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •   1/2 dl maslinova ulja
  •   1/2 kg tikvica
  •   2 dl vrhnja za kuhanje
  •   1 parmezan
  •   5 režnjeva češnjaka
  •   prstohvat bosiljka i peršina
  •   vegeta, sol i papar
  •   400 g manistre po želji

Priprema

  1. 1
    Na maslinovu ulju popržiti režnjeve češnjaka( koji se nakon što požuti može izvaditi, ja ne vadim ).
  2. 2
    Dodati tikvice narezane na kockice ..Iako nisam napisala u sastojcima ja često dodam jednu mrkvicu i manji luk sitno isjeckane. Pržiti na srednje jakoj vatri dok ne omekša.
  3. 3
    Za to vrijeme skuhati manistru al dente ( manistru odaberite po želji , ja mijenjam ). Manistru samo ocijedim ( ne ispirem je i ne dodajem ulja ).
  4. 4
    Dodam sol , papar , vegetu te prstohvat peršina i bosiljka  a zatim skuhanu manistru. Dobro promiješam, nakon 2 - 3 minuta po manistri polijem vrhnje i stavim cijeli parmezan. Dobro promiješati, ostaviti kratko na vatri da se sastojci prožmu. I to je to.


    Manistra s tikvicama

Nema komentara:

Objavi komentar