Sastojci
- Broj osoba:
- 1/2 dl maslinova ulja
- 1/2 kg tikvica
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 1 parmezan
- 5 režnjeva češnjaka
- prstohvat bosiljka i peršina
- vegeta, sol i papar
- 400 g manistre po želji
Priprema
-
1
Na maslinovu ulju popržiti režnjeve češnjaka( koji se nakon što požuti može izvaditi, ja ne vadim ).
-
2
Dodati tikvice narezane na kockice ..Iako nisam napisala u sastojcima ja često dodam jednu mrkvicu i manji luk sitno isjeckane. Pržiti na srednje jakoj vatri dok ne omekša.
-
3
Za to vrijeme skuhati manistru al dente ( manistru odaberite po želji , ja mijenjam ). Manistru samo ocijedim ( ne ispirem je i ne dodajem ulja ).
-
4
Dodam sol , papar , vegetu te prstohvat peršina i bosiljka a zatim skuhanu manistru. Dobro promiješam, nakon 2 - 3 minuta po manistri polijem vrhnje i stavim cijeli parmezan. Dobro promiješati, ostaviti kratko na vatri da se sastojci prožmu. I to je to.
Nema komentara:
Objavi komentar